Snapsa.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Rabarbersnaps

Rabarber, snaps

Foto: Köket.se

Ingredienser

6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära – stor som en vindruva
2 sockerbitar
70 cl vodka

Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.

Gör så här

Skölj rabarbern och skär bort ev fula bitar. Skala inte, färgen sitter nämligen i skalet!

Skiva rabarbern i 2 cm stora bitar och skala ingefärsbiten.

Lägg allt i en burk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna.

Häll på vodka så det täcker.

Låt stå i kylskåp minst en vecka, gärna längre. Skaka burken en gång per dag.

Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom kaffefilter.

Tillsätt mer brännvin eller späd ut med vatten till önskad smak
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

julsnaps

Julsnaps

Med detta recept kan du göra en härlig julsnaps med underbar smak. Snapsen är enkel att göra men spriten behöver

Läs mer »
Herrgårdssnaps

Herrgårdssnaps 

Den här herrgårdssnapsen är mästerlig och mycket aromatisk. Torkade nypon, ingefära och stjärnanis ger krydda och fenomenal smak i snapsen.

Läs mer »

Risö snaps

Krydda din egna snaps med örter från trädgården. Det är lätt att göra och allt som krävs är lite tid

Läs mer »
dill, snaps

Dillsnaps 

Snaps hör högtiderna till, varför inte göra egen dillsnaps? Det är enkelt att smaksätta egen snaps, här kryddar vi med

Läs mer »

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du

Läs mer »