Snapsa.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Lektorns dillbrännvin

vanilj, snaps

Lektorns dillbrännvin är en smakrik och elegant version av vuxendrycken. Du kryddar brännvinet med dillkronor och låter det stå i 1-2 dygn beroende på hur mycket dillsmak du önskar.

Ingredienser

75 cl 30% brännvin
1 stor dillkronor (1 stor motsvarar 2 små)

Gör så här

Använd ett alkoholsvagare brännvin, runt 30 procent, som ger mer utrymme för smaken.

En stor eller två små dillkronor räcker för en helflaska. Stick ner dem i flaskan, eller använd en glasburk med tätslutande lock.

Ställ brännvinet i rumstemperatur och smaka av kryddningen efter 1-2 dagar.

Ta bort dillen när smaken känns lagom – ligger dillen för länge kan den bli övermäktig.

Späd i så fall med lite okryddat brännvin.

Sila, tappa på flaska och kyl till kalaset.
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du

Läs mer »
Herrgårdssnaps

Herrgårdssnaps 

Den här herrgårdssnapsen är mästerlig och mycket aromatisk. Torkade nypon, ingefära och stjärnanis ger krydda och fenomenal smak i snapsen.

Läs mer »
Så gör du den perfekta gin & tonic

Så gör du den perfekta Gin & Tonic

Gin & Tonic är en klassisk cocktail som kräver precision och omsorg för att bli perfekt. Med endast två ingredienser, gin och tonic, kan du skapa en höjdpunkt i glaset. Men det finns mycket att tänka på när du mixar en G&T, från glas och garnering till typ av gin och tonic.

Läs mer »
julsnaps

Julsnaps

Med detta recept kan du göra en härlig julsnaps med underbar smak. Snapsen är enkel att göra men spriten behöver

Läs mer »
citron, snaps

Citronsnaps

Smaksätt din egen snaps! Här en fräsch favorit smaksatt med citron. Citronsnapsen blir en höjdare till årets högtider som jul,

Läs mer »
jul, snaps

Julkryddad snaps

Det är roligare och godare med egenkryddad snaps till jul. För detta recept på julkryddad snaps behöver du Brännvin Special,

Läs mer »