Snapsa.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Lektorns dillbrännvin

vanilj, snaps

Lektorns dillbrännvin är en smakrik och elegant version av vuxendrycken. Du kryddar brännvinet med dillkronor och låter det stå i 1-2 dygn beroende på hur mycket dillsmak du önskar.

Ingredienser

75 cl 30% brännvin
1 stor dillkronor (1 stor motsvarar 2 små)

Gör så här

Använd ett alkoholsvagare brännvin, runt 30 procent, som ger mer utrymme för smaken.

En stor eller två små dillkronor räcker för en helflaska. Stick ner dem i flaskan, eller använd en glasburk med tätslutande lock.

Ställ brännvinet i rumstemperatur och smaka av kryddningen efter 1-2 dagar.

Ta bort dillen när smaken känns lagom – ligger dillen för länge kan den bli övermäktig.

Späd i så fall med lite okryddat brännvin.

Sila, tappa på flaska och kyl till kalaset.
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

Så gör du den perfekta gin & tonic

Så gör du den perfekta Gin & Tonic

Gin & Tonic är en klassisk cocktail som kräver precision och omsorg för att bli perfekt. Med endast två ingredienser, gin och tonic, kan du skapa en höjdpunkt i glaset. Men det finns mycket att tänka på när du mixar en G&T, från glas och garnering till typ av gin och tonic.

Läs mer »

Risö snaps

Krydda din egna snaps med örter från trädgården. Det är lätt att göra och allt som krävs är lite tid

Läs mer »
Herrgårdssnaps

Herrgårdssnaps 

Den här herrgårdssnapsen är mästerlig och mycket aromatisk. Torkade nypon, ingefära och stjärnanis ger krydda och fenomenal smak i snapsen.

Läs mer »

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du

Läs mer »