Snapsa.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Dillsnaps 

dill, snaps

Snaps hör högtiderna till, varför inte göra egen dillsnaps? Det är enkelt att smaksätta egen snaps, här kryddar vi med frisk dill. Servera nubben väl kyld till midsommar, kräftskiva, påsk eller jul. Foto: ICA

Ingredienser

1 kruka dill
1 flaska vodka (à 75 cl)

Gör så här

Hacka dillen grovt och lägg i en burk med lock. Häll ner vodka och sätt på locket.

Låt stå i rumstemperatur minst 2 dygn. Skaka burken försiktigt då och då.

Sila snapsen och häll upp på väl rengjord flaska. Servera snapsen iskall.
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

jul, snaps

Julkryddad snaps

Det är roligare och godare med egenkryddad snaps till jul. För detta recept på julkryddad snaps behöver du Brännvin Special,

Läs mer »
Manhattan: En tidlös cocktail

Manhattan: En tidlös cocktail

Cocktailen Manhattan är en ikonisk drink som föddes på Manhattan Club i New York City runt 1880-talet. Drinken blev snabbt känd över hela världen och har sedan dess varit en stående favorit bland cocktailentusiaster. Det som är mest fascinerande är att Manhattan, som serveras på kvalitetsbara runt om i världen idag, ser och smakar precis som den gjorde för över hundra år sedan. Med sin kombination av amerikansk whiskey, italiensk vermouth och några droppar av aromatiska bitters är Manhattan en tidlös och läcker cocktail – en definition av vad en cocktail bör vara.

Läs mer »

Risö snaps

Krydda din egna snaps med örter från trädgården. Det är lätt att göra och allt som krävs är lite tid

Läs mer »
Så gör du den perfekta gin & tonic

Så gör du den perfekta Gin & Tonic

Gin & Tonic är en klassisk cocktail som kräver precision och omsorg för att bli perfekt. Med endast två ingredienser, gin och tonic, kan du skapa en höjdpunkt i glaset. Men det finns mycket att tänka på när du mixar en G&T, från glas och garnering till typ av gin och tonic.

Läs mer »

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du

Läs mer »