Snapsa.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Tomtesnaps

Om du är ute i god tid kan du krydda dina egna snapsar inför jul. Tomtesnaps gör du genom att krydda Brännvin Special med kryddnejlika, kanel, russin, pomeransskal, ingefära, mandlar och kardemummafrön. Enkelt men mäktigt! Foto: ICA

Ingredienser

75 cl Brännvin special (34 %)
1 liten nypa kryddnejlika
1 kanelstång
5 russin
1 pomeransskal
1 nypa ingefära
3 hackade mandlar
5 kardemummafrön

Gör så här

Fyll en flaska med brännvinskryddorna och häll på Brännvin Special.

Sätt på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur i 10 dagar.

Skaka om flaskan varje dag.

Därefter är kryddbrännvinet färdigt att användas, men kan med fördel stå betydligt längre, faktiskt upp till ett år.

Tips: Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

citron, snaps

Citronsnaps

Smaksätt din egen snaps! Här en fräsch favorit smaksatt med citron. Citronsnapsen blir en höjdare till årets högtider som jul,

Läs mer »

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du

Läs mer »
Så gör du den perfekta gin & tonic

Så gör du den perfekta Gin & Tonic

Gin & Tonic är en klassisk cocktail som kräver precision och omsorg för att bli perfekt. Med endast två ingredienser, gin och tonic, kan du skapa en höjdpunkt i glaset. Men det finns mycket att tänka på när du mixar en G&T, från glas och garnering till typ av gin och tonic.

Läs mer »
Herrgårdssnaps

Herrgårdssnaps 

Den här herrgårdssnapsen är mästerlig och mycket aromatisk. Torkade nypon, ingefära och stjärnanis ger krydda och fenomenal smak i snapsen.

Läs mer »
jul, snaps

Julkryddad snaps

Det är roligare och godare med egenkryddad snaps till jul. För detta recept på julkryddad snaps behöver du Brännvin Special,

Läs mer »