Snapsa.se

Tomtesnaps

Kategori:

Om du är ute i god tid kan du krydda dina egna snapsar inför jul. Tomtesnaps gör du genom att krydda Brännvin Special med kryddnejlika, kanel, russin, pomeransskal, ingefära, mandlar och kardemummafrön. Enkelt men mäktigt! Foto: ICA

Ingredienser

75 cl Brännvin special (34 %)
1 liten nypa kryddnejlika
1 kanelstång
5 russin
1 pomeransskal
1 nypa ingefära
3 hackade mandlar
5 kardemummafrön

Gör så här

Fyll en flaska med brännvinskryddorna och häll på Brännvin Special.

Sätt på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur i 10 dagar.

Skaka om flaskan varje dag.

Därefter är kryddbrännvinet färdigt att användas, men kan med fördel stå betydligt längre, faktiskt upp till ett år.

Tips: Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Andra har även tittat på

jul, snaps

Julkryddad snaps

Det är roligare och godare med egenkryddad snaps till jul. För detta recept på julkryddad snaps behöver du Brännvin Special,

Läs mer »
julsnaps

Julsnaps

Med detta recept kan du göra en härlig julsnaps med underbar smak. Snapsen är enkel att göra men spriten behöver

Läs mer »

Risö snaps

Krydda din egna snaps med örter från trädgården. Det är lätt att göra och allt som krävs är lite tid

Läs mer »
Herrgårdssnaps

Herrgårdssnaps 

Den här herrgårdssnapsen är mästerlig och mycket aromatisk. Torkade nypon, ingefära och stjärnanis ger krydda och fenomenal smak i snapsen.

Läs mer »